THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Khamis, 22 Januari 2009

Tag From Haori

nih wat kali pertama aku dpt tag..hurm aku igt aku leh larik darik tag nih ciss upenyer tekena gak.. si haori la men tag aku..mencikkkk hauahauahuah....anyway tenkius la haori sbb tag cc hehe..

Sila paste 5 gambar benda yang agak penting dalam hidup.Pastikan gambar yang di snap sendiri, bukan copy dari mana-mana, dan adalah barang anda.Terangkan kenapa benda itu berharga bagi anda.

ok untuk benda pertama kat bwh nih:


benda nih amat ler penting bagi aku sbb
dgn de hset k660i aku leh berhubung dgn ramai orang

nih plak perlu sgt2 bagi aku sbb
dgn de benda2 gini aku leh tngkan pikiran dan jiwe

nih laptop acer yg menjadik teman aku
mencarik shbt2 or job ape sj la asalkan perkara berfaedah

purse nih pemberian my lebly mum
sbb tuh ia bererti wat aku

dan yg terakhir jam tgn nih sbb
nih adelah adiah dari adik bgsu n ayah aku


so nih je la tag yg dpt aku buat wlu pon tak seberapa hehehehe....pehni aku tamo tag2 org
aku kan baik wakakakkak pasan gilakkk

Rabu, 21 Januari 2009

Malam demimu Palestin di IB


Malam Demimu Palestin anjuran Utusan Melayu (M) berhad itu diadakan sebagai tanda protes atau bantahan kepada Israel yang telah mencabut nyawa hampir seribu nyawa insan palestinsemangat juang bingkas kebayan

Harapannya cuma satu. Melalui teater yang akan dipersembahkan pada Malam Demimu Palestin di Laman Santai, Istana Budaya (IB) itu, ia dapat menyedarkan rakyat betapa bertuahnya menjadi seorang rakyat Malaysia.
Mencurahkan segala semangat juang sebagai pembela keamanan, Bingkas Kebayan berkongsi kesedihan yang menimpa rakan-rakan sebaya mereka di Palestin itu, dengan menghasilkan sebuah teater yang berjudul Anak-Anak Bumi Anbia untuk memberi kesedaran kepada kanak-kanak mahupun remaja di luar tentang kesengsaraan rakyat Palestin.
















Barack Obama angkat sumpah Presiden AS

OBAMA menangkat sumpah jawatan Presiden di hadapan Ketua Hakim, John Roberts (kanan) di bangunan Capitol, Washington semalam.


WASHINGTON -

Barack Hussein Obama semalam mengangkat sumpah sebagai Presiden Amerika Syarikat (AS) yang ke-44 di bangunan Capitol di sini . Obama menjadi pemimpin kulit hitam pertama memegang jawatan itu selepas beliau memenangi pilihan raya Presiden pada 4 November tahun lalu menewaskan John McCain dari parti Republikan.Dalam upacara itu, beliau meletakkan tangan di atas kitab Injil yang pernah digunakan oleh Abraham Lincoln pada 1861 ketika mengangkat sumpah jawatan Presiden.Beliau mengangkat sumpah di hadapan Ketua Hakim John Roberts.Sebelum itu, Joe Biden mengangat sumpah sebagai Naib Presiden AS.Selepas mengangkat sumpah, Obama berucap selama 17 minit dengan menyentuh isu perpaduan rakyat AS.Obama yang mempunyai ibu berkulit putih dari Kansas manakala bapanya berasal dari Kenya menggunakan nama Barack Hussein Obama ketika mengangkat sumpah.Pada waktu pagi sebelum beliau mengangkat sumpah, Obama dan isterinya Michelle mengunjungi gereja St. John's Episcopal yang dikenali sebagai gereja untuk Presiden.Obama yang berumur 47 tahun turut bersarapan pagi bersama George W. Bush dan isterinya, Laura dalam acara tradisi di White House.Tetamu-tetamu dihidangkan dengan daging burung kuang bayas dan itik yang dimasak mengikut masakan Cina di bilik Lincoln, White House. Selepas makan tengah hari, Obama dibawa ke Pennsylvania Avenue dengan kereta rasmi terbarunya yang diberi nama The Beast.Beliau juga menyaksikan perarakan yang menjadi tradisi meraikan Presiden baru AS sejak 200 tahun lalu. - Agensi


ORANG ramai memenuhi kawasan sekitar bangunan Capitol di Washington semalam untuk menyaksikan upacara angkat sumpah Obama sebagai Presiden Amerika Syarikat.




Isnin, 19 Januari 2009

STACY - AKU STACY AJL 23

video

jum layan lagu aku stacy ajl 23 smlm

STACY DI MALAM AJL 23


TAHNIAH PADA STACY ..
ANDA TETAP JUARA DIHATI CC...


Fuh akhirnya berakhir gak debaran yg aku tunggu mlm tadik hehehe.....start jek pukul 8 konpem aku da lepak depan tb semata2 nk tgok ajl 23 sbb ape??sbb STACY.
Berdebar gak le sebelum tunggu stacy perform mlm tadi.Tibe jek giliran stacy perform aku da siap melangut depan tb tak kelip mate hahaha....pehtu volume tb aku highkan lagik mase tu aku tak pedulik da org tido ke ape ke...janji aku puas tgok dia perform..
riso gak dia pancit tapi perghhh stacy mmg beh la aku salute sebab dia da mcm agnes tapi agnes pon klu nnyi rentak laju pon pancit tapi stacy tade pong pancit ke bocor ke hehehe....bile tgok dia lenggok kemain aku pon duk guyang2 sane sini tapi aku guyang secara supan hahahah ye la takot de yg skudeng sbb aku kene jage image pompan melayu terakhir hihihihih...pehtu bile nk umum persembahan terbaik aku bajet stacy la mng alih2 si pejal tahir cisss takpe ade ubi ade batas ade hari leh balas ahaks!!!!takpe la mybe dis year ajl mukan rezki stacy kan mane tau ajl 24,25 bla bla.....milik dia kan ape pon aku bangga sebab ku jadik fans dia tak sia2 aku vote n suppot dia selama nih ihihihi
..kat bawah nih de pic2 dak sfc ngn stacy sekalik jum layan....

Meletop sey stacy ajl23 malam tadik

stacy best n da best olwez


walau da abis penat tetap melempar senyuman pade seme

tgok tuh alolo santeknyer dia hehe opkos la stacy

Dance yg power and meletop dari stacy n dancer

Fans sfc yg tak jemu2 sokong beliau
para jelitawan dan para-para sakura sfc yg sempoi

Ahad, 18 Januari 2009

STACY - ANUGERAH JUARA LAGU



APA LAGIK JUM KAWAN2

KITE SUKUNG STACY DI AJL

SEMUGA STACY BERJAYA YESSZAAAAAAAA..

JANGAN LUPE UNDI GAK YER TUK

PERSEMBAHAN TERBAIK.

JANGAN LUPE TONTON KAT TV3

PUKUL 9 MALAM

Sabtu, 17 Januari 2009

Akhirnya yang di tunggu menjelma kembali...


assalamualaikum dan salam sejahtera
buat kalian yg menjenguk blog ku
alhamdulillah syukur pada Yg Maha Esa
akhirnya dengan sedikit usaha
aku berjaya mencapai matlamatku
untuk mewujudkan blog terbaru aku.

dengan ini rasminya blog terbaru aku

http://cikcahaya.blogspot.com
thanx pada sahabatku yg terbaik iaitu sun@jasmine

yg byk membantu aku dalam membikin blog
sedemikian rupa

kepada anda ahlan wasahlan

semuga persahabatan dan persaudaraan
kita
kekal hingga dunia akhirat selamanya
jaga diri hiasi peribadi
salam